Bota al contingut principal

El coportaveu de Compromís en les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha fet públic que la filla de Francisco Martínez, Andrea Martínez, i l’apoderat de Franvaltur, Raúl Babiloni, “comparteixen a parts iguals el capital social d’una altra empresa dedicada a la propietat immobiliària”.

Tal com s’ha fet públic, “Andrea Martínez, filla d’exvicepresidente de la Diputació, Francisco Martínez, compartia amb la filla i l’altre fill del també alcalde de la Vall d’Alba, l’empresa Franvaltur, la qual pretenia enriquir-se amb l’expropiació d’uns terrenys per a la instal·lació de la depuradora de Borriol. En les reunions amb l’alcalde de Borriol, Adelino Santamaría, acudia Raúl Babiloni com apoderat de Franvaltur”. Compromís va fer públic que “la resta del terreny afectat per aquestes expropiacions a Borriol, serien del propi Babiloni”.

Ara, Compromís ha explicat que “Babiloni, estret col·laborador de Francisco Martínez, va crear a l’octubre 2005 l’empresa Gestintur SL amb un altre soci, i just un any després s’amplia el capital social, amb aportacions a parts iguals de Babiloni i Andrea Martínez, just quan aquesta assumia la majoria d’edat”.

“Així, mentre Andrea Martínez, sent estudiant i sense activitat econòmica coneguda, aportava capital social a Franvaltur, com s’ha denunciat, també ho fa cap a l’empresa Gestintur”.

Segons Mulet, “la figura de Babiloni és clau per a entendre dels negocis immboliaris i pressumptes pilotades dels martínez. Babiloni ha estat l’ombra de Martínez aquests anys, i té tota la pinta d’haver pogut ser, pressumptament, l’home de palla per a moltes operacions immobiliàries de dubtosa legalitat. Investigar ara els negocis de Babiloni, especialment a la Vall d’Alba, pot donar-nos grans sorpreses”, conclouen.