Bota al contingut principal

Tal com avançava ahir el coportaveu de Compromís en les comarques de Castelló, Carles Mulet, “els negocis de Francisco Martínez, els seus fills i l’empresari Raúl Babiloni, no es limitaven a l’empresa Franvaltur i la depuradora de Borriol”.

“Babiloni crea a l’octubre de 2005 una altra empresa, amb un altre soci (Luis Garcia) aportant 3.000 euros cadascun, i dedicada a la construcció d’edificacions i obra civil, promoció de terrenys, immobiliària, sota el nom de Gestintur, nom que recorda molt a Franvaltur”.

“Però la gran aportació de capital a l’empresa es fa justament un any després, a l’octubre de 2006, i ho fa d’una banda, Andrea Martínez Tena, filla de l’exvicepresidente de la Diputació i Alcalde de la Vall d’Alba, que aporta una finca rústica en el Mas de Català del terme municipal de la Vall d’Alba, la qual valora en 32.100 euros”.

“Andrea Martínez, aqueix mateix any, recent estrenada la majoria d’edat, també havia començat a fer aportacions en finques o diners a l’empresa Franvaltur, dada curiosa per a una estudiant, qui encara no treballava. D’on trau tant de capital?”.

Al mateix temps, “Raúl Babiloni aporta la mateixa quantitat, 32.100 euros, en tres finques, una rústica a la partida de Raber, una rústica en coll de Martí, i una rústica en la partida del Mas de Lluna, les tres en el terme municipal de la Vall d’Alba. Curiosament, les quatre finques segons el registre mercantil no estaven matriculades ni inscrites anteriorment en el registre de la propietat”.

“La finca que aporta Babiloni en 2006 a Gestintur en el Mas de Lluna, és de 6.978 m2, en el polèmic PAI del PAI del Golf del Mas de Lluna, aprovat en 2007, i del com aquesta finca s’hauria pogut beneficiar per una requalificació del sòl, en una urbanització per 2.000 habitatges i un camp de golf”.

Segons Mulet, “cal recordar quen es va beneficiar de la compra de terreny del Mas de Lluna, fa falta que Martínez explique qui va comprar abans si es fes el projecte, a quin preu, i com es recalificó el sòl; i resulta com a mínim sospitós, que Andrea Martínez i el soci del seu pare van aportar com a únic capital social a l’empresa finques no inscrites. Les aventures entre Martínez i la seua parella d’aventures immobiliàries semblen no tenir fi, i darrere sempre sembla haver-hi, presumptament unes ànsies de lucre, que presumptament acaba pagant l’administració pública”.