Bota al contingut principal

Diu que “li exigim a la consellera Bonig que obligue aquesta empresa a facilitar les dades sobre el tractament i emmagatzematge de residus”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “quan està en joc la salut de la ciutadania, en aquest cas dels habitants de l’Alcora, és inadmissible que una empresa es vulga emparar en criteris de confidencialitat. Però açò és el que pretén Reyval per a negar-se a lliurar-li a la conselleria de Foment les dades que aquesta li sol·licita, a petició de la Plataforma Ciutadana no a la contaminació. Per això hem demanat com a grup parlamentari de Compromís que ens facilite aquesta documentació”.

El diputat de Compromís ha afirmat que “l’empresa Reyval du anys burlant-se de la población de l’Alcora, on té ubicades les instal·lacions, movent-se sempre en els marges perillosos de la legalitat, i negant-se a informar de manera transparent de les seues activitats, probablement perquè té molt a amagar. I, en relació amb aquest comportament, la resposta tant de la conselleria com de l’equip de govern municipal, tots dos en mans del PP, deixa molt a desitjar des del punt de vista de la fermesa i de la defensa clara i sense mitges tintes dels interessos sanitaris i mediambientals de l’Alcora i dels seus habitants. I és que se li permeten a Reyval uns silencis i una actuacions més que discutibles des del punt de vista legal”.

Pañella ha dit que “des de Compromís no anem a admetre aquesta actuació de l’empresa, contravenint les lleis vigents, ni eixa tolerància cada vegada més indignant i sospitosa per part del PP des de les diferents administracions. Per això li exigim a la consellera fermesa en tot el que té a veure amb Reyval i la seua negativa a donar comptes clars i exactes de les seues actuacions. I fermesa també per a actuar de manera decidida quan aquests silencis i aquestes actuacions contravinguen les lleis vigents, com des del nostre punt de vista ve passant massa sovint”.