Bota al contingut principal

La diputada de Compromís, Mónica Oltra, ha considerat lamentable que el govern central haja anunciat que va a presentar un recurs davant el Tribunal Constitucional contra la Llei de custòdia compartida valenciana.

Per a Oltra “es tracta d’un atac en tota regla a la nostra autonomia, amb aquesta decisió del govern central el poble valencià es veu sotmès una vegada més al fur de Castella”.

“El recurs que s’ha anunciat des de Madrid no qüestiona el contingut d’aquesta llei sinó el que posa en dubte és la capacitat del parlament valencià de legislar sobre dret civil. Llavors ens preguntem de què va servir la reforma del nostre Estatut d’Autonomia que a bombo i plateret van signar PP i PSOE en 2006. Ens van vendre que amb eixa reforma el País Valencià s’equiparava a la resta de nacionalitats històriques però ja veiem que no és així, ja que Aragó, Navarra o Catalunya si poden legislar sobre aspectes essencials del dret civil mentre a nosaltres se’ns nega eixa capacitat”.

“Des de Compromís -ha afegit Oltra- reclamem al govern valencià que defense el nostre Estatut d’Autonomia, que en el seu article 49 ens atorga competències plenes sobre dret civil. Així mateix reclamem al líder dels socialistes valencians, Jorge Alarte, que faça les gestions necessàries per a evitar que el govern central presente aquest recurs davant el Tribunal Constitucional i que aclarisca així si des del seu partit es considera que els valencians som una nacionalitat històrica o una autonomia de segona.”