Bota al contingut principal

La diputada de Compromís, Mónica Oltra, ha reclamat al nou conseller de Sanitat, Luis Rosado, “que realitze una correcta planificació dels serveis sanitaris d’estiu en els hospitals i centres de salut per a què no es repetisca la situació de caos en el Servei Valencià de Salut que hem patit en els darrers estius”.

 

Segons ha senyalat Oltra “any rere any les seccions sindicals de professionals de la sanitat pública denuncien la deficient substitució de personal en hospitals i centres de salut per què la conselleria no realitza una previsió coherent del Pla de Vacances del personal sanitari”.

 

“Des de Compromís reclamem al conseller que tinga en compte el criteri dels professionals sanitaris a l’hora de dissenyar el pla per a l’estiu i no aboque al Sistema Valencià de Salut a un caos absolut per la no previsió de l’augment de població que rebem pel turisme”.

 

Per a la diputada “la mala situació econòmica de la Generalitat per la nefasta gestió del govern Camps no pot ser l’excusa per retallar en sanitat i abaixar els nivells de qualitat d’atenció als pacients en estiu, quan no directament la supressió d’alguns serveis mèdics o el tancament de plantes hospitalàries”.

 

Segons Oltra “un exemple d’esta situació és el que es preveu en l’àrea de Salut 23 amb el tancament de l’antic Hospital Militar les vesprades d’estiu, derivant-se els pacients a l’Hospital de Manises, públic de gestió privada. A la seua vegada els gestors privats de l’Hospital de Manises, amb la connivència de la Conselleria de Sanitat, tanquen a l’estiu tota una planta de l’hospital per a no haver de contractar més personal, per tant no són capaços d’assumir tots els pacients, que acabaran per anar a altres hospitals de la zona. D’esta manera es col·lapsaran els serveis mèdics de València i la seua àrea metropolitana que romanguen oberts en estiu”.

 

“Des de Compromís exigim al Consell que abandone esta actitud irresponsable amb la sanitat pública, que es replantege el retall de serveis sanitaris en estiu i solucione les reclamacions de falta de personal que arriben des d’hospitals i centres de salut de tot el País Valencià”, ha conclòs Oltra.