Bota al contingut principal

Arturo Tauroni, germà del considerat presumpte capitost del ‘Cas Blasco’, en el qual s’investiguen presumptes irregularitats en la concessió de subvencions per part de l’extinta Conselleria de Solidaritat, ha assistit aquest dilluns al bolcat del pen drive que la diputada de Compromís, Mireia Mollà, va aportar a la Fiscalia i pel qual es va donar origen a la recerca de la causa.

Aquest bolcat s’emmarca en la segona peça del ‘Cas Blasco’, que encara està en fase d’instrucció, mentre que la primera peça, per la qual hi ha nou acusats, s’està jutjant en el tribunal valencià des del passat 7 de gener.

El bolcat del ‘pen drive’ respon a la petició de l’advocat d’Arturo Tauroni, qui va sol·licitar aquesta prova amb l’objecte que la Unitat de Recerca Tecnològica de la Policia Nacional puga analitzar el seu contingut -entre altres documents, informació de l’empresa de Tauroni- i determinar si la documentació continguda ha pogut ser manipulada o esborrada parcialment.

En poc més d’una hora, en un acte al TSJ valencià, el secretari judicial ha procedit al bolcat del pendrive, davant la presència del Ministeri Fiscal, d’Arturo Tauroni i del seu advocat, segons han explicat fonts coneixedores. Ara, amb aquest nou pas, la policia realitzarà els pertinents informes i es remetran a les diferents parts de la causa perquè, si escau, també puguen sol·licitar contrainformes.

Aquest ‘pen drive’, aportat per Mireia Mollà, va possibilitar a Fiscalia de València obrir una recerca pel ‘Cas Blasco’, ja que hi contenia dades confidencials. Mireia Mollà, en ser preguntada per com el va aconseguir, sempre ha mantingut que li va arribar “de forma anònima”.

Arturo Tauroni estava citat la passada setmana per a acudir a declarar, aquesta vegada en qualitat de testimoni, per la primera peça del ‘Cas Blasco’, però es va acollir al seu dret a no fer-ho per estar el seu germà acusat en aquesta peça, i ell imputat en la segona.