Bota al contingut principal

El diputat de Compromís pregunta “els motius pels quals ha reduït dràsticament el pressupost destinat a la universitat de Castelló en nou milions”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que ”la situació econòmica en què es troba la UJI, per culpa dels impagaments i les reduccions unilaterals de pressupost per part del Consell, és francament preocupant. Les actuacions del govern valencià estan posant en greu perill el correcte funcionament de la universitat pública de Castelló, i sobretot els nous estudis de Ciències de la Salut”.

Davant d’aquesta situació, el diputat de Compromís ha presentat “dues preguntes parlamentàries per a què el Consell ens explique “quins són els motius pels quals ha reduït dràsticament el pressupost de la UJI en 9 milions d’euros i no ha liquidat la part del deute antic signat al maig del 2010” i “quines iniciatives pensa posar en marxa per atendre els compromisos que té adquirits per implantar els estudis de Ciències de la Salut”.

Pañella ha assegurat que “no ens valen les habituals excuses sobre la complicada situació econòmica que travessen els comptes del Consell. El que no es pot fer és una actuació unilateral d’aquestes dimensions, que supera en molt les retalldes per desgràcia habituals. Estem davant d’una retallada de gran envergadura, adreçada contra la línia de flotació d’un projecte demanat unànimement per la societat castellonenca, com és la implantació dels estudis de Ciències de la Salut, i contra el funcionament bàsic i mínim d’una universitat com la UJI, mentre eixe mateix Consell continua afavorint de manera descarada les universitats privades, amb casos tan escandalosos com el de la VIU i la seua privatització. Per això des de Compromís exigim saber què està passant, i per què, i requerim el Consell per a que acomplisca les seues obligacions i li pague el que li deu a la universitat pública de Castelló”.