Bota al contingut principal

El portaveu del grup parlamentari Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha demanat per escrit una reunió urgent amb la delegada del Govern, Ana Botella, per a tractar el boicot a la presentació d’un llibre que va acabar amb ferits lleus i insults a càrrecs públics electes. Segons ha recordat Morera, “per desgràcia no és la primera vegada que passa i des del local on es va fer l’acte es va advertir a les autoritats que podia passar alguna cosa així i va passar, i per això no entenem com va tardar tant en aparéixer la policia”.

La diputada de Compromís Mònica Oltra, que era la presentadora de l’acte, ha assegurat que la única persona detinguda, “va ser perquè es va negar a abandonar el lloc com li demanava la policia, però els agents no identificaren a cap agressor, encara que estaven llançant bombes de fum, llibres i cadires i alguns d’estos objectes van impactar en assistents, provocant ferides lleus”, segons ha recordat Oltra.

Des de Compromís han lamentat la lentitud i la passivitat policial, la qual cosa, “anima als violents, als intolerants i als antidemòcrates a continuar actuant de la mateixa forma perquè saben que no són identificats, ni fitxats ni van a estar perseguits per la justícia per trencar la convivència i actuar amb violència”. Per eixe motiu, els dirigents de la coalició valencianista, progressista i ecologista volen reunir-se amb urgència amb la delegada del Govern, “per a parlar i per a demanar-li contundència contra els violents que són els autèntics antisistema i que actuen amb total impunitat des de fa molts anys”.