Bota al contingut principal

El secretari de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, i el secretari comarcal, Robert Vilaplana, s’han reunit hui amb el comitè d’empresa de la planta de Coca Cola a Alacant per demostrar el seu suport als treballadors davant l’ERO presentat per l’empresa i explicar les iniciatives que presentaran tant a Les Corts Valencianes com al Congrés dels Diputats.

En concret, Bellido ha anunciat que Compromís presentarà a les dues cambres una declaració institucional de suport als treballadors de la planta alacantina de Coca Cola. En ella, s’insta a la companyia a paralitzar el tancament de la planta atès que no hi ha raons econòmiques per a fer-ho i que encara es troba vigent el pla de viabilitat acordat per a ella.

A més, en el text es demana que les autoritats públiques competents mantinguen tota la decisió política per preservar l’ocupació en les plantes de Coca Cola del territori valencià i, en general, del sector agroalimentari de tota la autonomia.

Bellido, que ha recordat que la diputada Mireia Mollà ha sol·licitat la compareixença del conseller d’Indústria, Máximo Buch, per explicar el tancament de la planta d’Alacant, ha afirmat que “la decisió de Coca Cola agreuja encara més el desmantellament del nostre teixit industrial i comporta gravíssimes conseqüències per als treballadors afectats i, per tant, el paper de la política i de les institucions és clau en este assumpte”.

“Alhora, cal recordar que este expedient resulta incomprensible quan des de fa temps s’estava treballant en plans de viabilitat de les plantes, com és el cas d’Alacant, incentivant les prejubilacions, i quan a més es tracta d’una empresa que seguix tenint molts beneficis i ocupa una posició absolutament hegemònica en el seu sector”, ha subratllat.