Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha reclamat este matí la dimissió del conseller de Sanitat, Manuel Llombart, perquè “és totalment incompatible que Llombart siga conseller i que tinga contenciosos contra l’administració que representa per valor de 60 milions d’euros”.

A més, Morera considera que el conveni entre l’IVO i la Generalitat Valenciana, “és manifestament il·legal d’acord amb la interpretació que el conseller fa del mateix, totalment contrària a la del seu antecessor al càrrec, Luis Rosado”.

Morera entén que les actuacions de l’IVO “han de ser la conseqüència de la decisió d’un facultatiu o especialista del sistema públic i no la lliure opció del pacient, tal com defensa el conseller Llombart, perquè això ocasiona un contracte sense control financer i es convertix en un xec en blanc per a una empresa privada”.

Respecte als pacients derivats d’àrees de salut privatitzades, Compromís entén que s’han de fer càrrec de l’import dels tractaments a l’IVO les empreses concessionàries. D’una altra manera, enviarien a tots els malalts a eixe centre per estalviar les empreses costos i perquè eixes mercantils tenen un contracte públic pel qual es comprometen a prestar eixe servei.

Morera ha informat de la vinculació del conseller de Sanitat amb l’IVO, perquè recentment s’ha fet pública una sentència del Jutjat del Contenciós Administratiu número 6 de València, que condemna a la Generalitat Valenciana a pagar-li a l’Institut Valencià d’Oncologia (IVO), vora 5,5 milions d’euros, arran d’un procés judicial encetat en octubre de 2012, quan Llombart era director de la Fundació IVO i just dos mesos abans de ser nomenat conseller.

Segons el portaveu de Compromís, “la dimissió de Llombart ha de ser per l’existència d’un conflicte d’interessos i el conveni de l’IVO és un xec en blanc, no té control i enguany mateix poden facturar-li el que vulguen i això no pot ser així. Crida molt l’atenció que judicialment la Generalitat no ha posat molt d’interés a defensar els interessos generals i el conveni hauria d’estar denunciat per la Sindicatura de Comptes. Fins i tot, el nomenament de Llombart com a conseller és més que dubtós legalment perquè encapçalà contenciosos contra la mateixa Generalitat que, a més, ha de resoldre ell ara. És un cas més d’incompatibilitats i de la terrible confusió que té el PP amb allò públic i privat”.