Bota al contingut principal

Compromís sempre ha mostrat un posicionament crítica amb la reforma de l’administració local del PP i hui, la coalició ha reunit als seus alcaldes, regidors i regidores amb responsabilitats de govern per a parlar del treball i de la gestió que s’està desenvolupant en els municipis on governa l’entesa de valencianistes, progressistes i ecologistes.

En un acte celebrat a la Beneficència de València, alcaldes com Jordi Juan (Tavernes de la Valldigna), Rafa Climent (Muro d’Alcoi), Alfred Remolar (Betxí), Emili Mira (Otos), Albert Girona (Almussafes), Jordi Sebastià (Burjassot), entre d’altres, han posat exemples de la gestió econòmica dels seus municipis, de l’eficiència i sostenibilitat dels serveis municipals, la distribució de la riquesa i la qualitat de vida i de serveis prestats dins de l’estabilitat pressupostària dels municipis. En definitiva, els alcaldes de Compromís han tret pit perquè han donat hui exemples pràctics de la realitat, exemples de municipis que funcionen, que han sanejat els comptes del consistori i que treballen dia a dia pel benestar de les persones.

Sota el lema “Governs amb Compromís”, la coalició ha congregat a alcaldes, regidors i també representants municipals en l’oposició, com també càrrecs orgànics, militants i simpatitzant de la formació. Des de Compromís han assegurat que no es resignen a acceptar una llei com la de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració local perquè, sinó més bé tot el contrari, perquè des de Compromís el que es reclama és una reforma del sistema de finançament local, “per a dotar als ajuntaments dels recursos necessaris per a prestar serveis de qualitat a la població”, segons ha reconegut la responsable de Política Institucional de la coalició, Teresa Garcia.

Els alcaldes de la coalició valencianista, progressista i ecologista han coincidit unànimement al proclamar els principis de la formació: “Des de Compromís creiem fermament en els ajuntaments i en els serveis públic de proximitat. En comptes de traure competències i ofegar econòmicament els municipis el que cal és una reforma real de la distribució de recursos: si la Generalitat i els ajuntaments són qui presten els principals serveis cal que tinguen un finançament just i suficient. En resum: aquesta reforma de l’administració local ens porta menys serveis públics i més atur, i un altre cop les conseqüències de l’austericidi recauen sobre el conjunt de la població”.

Per a Compromís, els ajuntaments “són importantíssims, són la primera institució, la més propera, a la que recorre en primera instància el ciutadà quan té algun problema i el PP de Rajoy, amb el silenci més absolut de Fabra i els seus, volen acabar amb eixa proximitat i volen posar més difícil la resolució dels problemes als ciutadans i ciutadanes. I els problemes en seran molts, perquè amb la reforma i la manca d’un finançament adequat per als serveis, molts ajuntaments es voran obligats a tancar les escoletes infantils, els conservatoris de música, els centres de formació d’adults, entre d’altres i la seua gestió passarà a mans d’una Generalitat arruïnada i endeutada pel PP i que no pot ni vol assumir això, i que provocarà milers de nous desocupats”, segons ha explicat Eva Sanchis, qui en breu serà la futura alcaldessa de Godella en virtut al pacte de govern existent en eixe municipi.

L’acte ha comptat també amb la presència del síndic de Compromís en les Corts, Enric Morera, els portaveus adjunts de la coalició al parlament valencià, Mònica Oltra i Juan Ponce, el diputat per Castelló, Josep Maria Pañella, el parlamentari al Congrés, Joan Baldoví, el diputat provincial per València, Emili Altur i els regidors del cap i casal, Joan Ribó i Consol Castillo.