Bota al contingut principal

El portaveu adjunt de Compromís, Juan Ponce, ha registrat hui en Les Corts una sèrie de preguntes parlamentàries per a què el conseller de Governació explique la negligent actuació del seu departament en tot allò que envolta l’incendi forestal declarat ahir a Sogorb.

Segons ha assenyalat Ponce, “el fet de què ahir estiguera declarada només l’Alerta 1 malgrat haver previsió de forts vents permetia que els agricultors realitzaren focs en els seus camps, precisament l’incendi de Sogorb començà quan un veí de la zona cremava les restes de poda dels seus arbres i el vent descontrolà el foc. És responsabilitat de Governació no haver declarat l’Alerta 3, que prohibeix qualsevol tipus de crema agrícola, per la previsió del vent i més encara tenint en compte que en esta tardor i hivern ha plogut molt poc”.

Compromís també demana explicacions a Castellano pel fet de què les brigades de vigilància estan quatre mesos en l’atur i, per tant, des de novembre fins principi de març no hi ha vigilància en els boscos valencians.

Així mateix, Ponce denuncia que no s’estan contractant brigades de reforç des de l’any 2010, quan s’està comprovant que estos efectius són imprescindibles, perquè són els que es troben més prop del terreny i han desaparegut per les dràstiques retallades efectuades pel govern del PP a la prevenció i lluita contra els incendis forestals.