Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís  ha denunciat que “la Conselleria d’Educació no ha efectuat encara  l’ingrés corresponent a les despeses corrents dels centres de secundària corresponent al primer quadrimestre de 2011.  Aquest ingrés, que hauria d’haver-se efectuat a finals d’abril, és vital per als centres educatius, perquè d’ell depenen pagaments com el de la llum, l’aigua, el gas, etc”.

 

La Conselleria d’Educació assigna a cada centre docent un pressupost anual que ingressa en el compte de cada centre en tres terminis. La norma sol ser que l’últim dia de cada quadrimestre es rep l’import corresponent a eixe termini.

 

Segons la diputada de Compromís, Mónica Oltra, “aquest retard injustificat se suma al que ja van patir els centres a principi d’any quan tampoc s’ingressà a temps l’últim quadrimestre del 2010. Ara la situació s’ha agreujat perquè els centres d’educació secundària no han rebut l’ingrés del primer quadrimestre quan ja s’apropa la data en què haurien de cobrar el segon quadrimestre a finals d’agost”.

 

Açò està generant situacions crítiques en molts centres, que no han pogut fer els seus pagaments ordinaris de llum, aigua, gas o telèfon. En alguns casos,  aquest incompliment de la Conselleria ha obligat a retornar rebuts de subministraments energètics i, en aquests moments, es temen que les companyies elèctriques procedisquen a tallar el subministrament”.

 

Per a Oltra “és intolerable que el Partit Popular estiga posant en la picota de la manera en què ho està fent l’educació pública. Des de Compromís ens preguntem fins quan el PP deixarà podrir-se l’escola pública a base d’ofegar-los econòmicament i no tindre mitjans per a què els nostres fills estudien en les condicions de dignitat que són exigibles en qualsevol estat de la Unió Europea”.

 

“Nosaltres considerem que l’educació és una prioritat, és una aposta estratègica, no només des del punt de vista de la formació d’un poble sinó del futur econòmic que pot tindre i és una vergonya que hores d’ara el PP estiga ofegant als centres d’ensenyament públic”, ha conclòs la portaveu adjunta de Compromís.