Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís en les Corts, Mònica Oltra, ha exigit la “dimissió immediata” del president de la Generalitat, Francisco Camps, “abans d’anar al jutjat a reconèixer que és un delinqüent” com “ja han reconegut” els seus “companys de banqueta” davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

En declaracions als periodistes en els passadissos de les Corts s’ha referit així a la decisió de dos dels quatre imputats en la ‘causa dels vestits’, Víctor Campos i Rafael Betoret, d’acceptar l’acusació en el cas.Segons el parer d’Oltra, a Camps “no li queda més remei que reconèixer-ho també” i “abans d’anar al jutjat a reconèixer que és un delinqüent, ha de dimitir com a president de la Generalitat”. “Qui ha d’anar al jutjat a reconèixer que ha dimitit és el senyor Camps, no el president de la Generalitat”, ha sentenciat.

A més, ha demanat a la direcció nacional del PP i al seu líder, Mariano Rajoy, que “no toleren ni un minut més estaa situació indigna i humiliant per al poble valencià”.

Oltra ha denunciat que el “trànsit que el president de la Generalitat està recorrent de ser molt honorable president a molt delinqüent president” és “d’una gravetat extrema” i “compta amb la complicitat de la direcció estatal del PP i de Mariano Rajoy”.

“NO LI QUEDA UNA ALTRA” QUE “ADMETRE QUE ES VA DEIXAR SUBORNAR”Així, s’ha preguntat “si el PP es pot permetre el luxe de tenir un govern autonòmic que presideix un delinqüent” atès que “sembla ser que si Campos i Betoret ja han admès que han delinquit, a la defensa de Camps no li queda una altra que acceptar també que el president de la Generalitat va cometre el delicte de deixar-se subornar, que és exactament el que és un delicte de suborn passiu impropi”.

Oltra ha insistit que “així Camps va a admetre davant el TSJCV que es va deixar subornar” i ha reivindicat que “un president que es deixa subornar, un president que admet que és un delinqüent, no pot ni un minut més estar al capdavant del Govern valencià ni representar al poble valencià”.

En este punt, ha assenyalat que el que fóra vicepresident primer d’un govern liderat per Camps, Víctor Campos, “reconeix que ha delinquit” amb el que “ja tenim un govern de Camps on hi havia delinqüents confessos”.”AÇÒ NO ÉS UNA MULTA DE TRÀNSIT, ÉS UNA PENA”Oltra ha subratllat que “el que hui estan fent en el jutjat és confessar un delicte, no van a pagar una multa de trànsit, que és el que Rajoy s’obstina a fer veure a la societat”. “Açò no és una multa de trànsit, açò és una pena, la qual cosa passa que en comptes de presó es paga en diners” i “el que estan fent hui en el jutjat és reconèixer que són uns delinqüents que s’han deixat subornar”, ha resolt.

També s’ha preguntat “com queda Ricardo Costa” –diputat autonòmic i ex secretari general del PPCV també imputat en la mateixa causa–, que “té una altra causa oberta en este cas no solament per un suborn que solament es queda ací sense contraprestació, sinó que se li acusa de suborns que, a canvi, requerien diners públics per a la trama corrupta que està en la banqueta”.En la seua intervenció prèvia en el ple de les Corts relatiu al Corredor Mediterrani, Oltra també ha lamentat que Camps “no haja tingut a bé” honrar als diputats autonòmics “amb la seua presència” en l’hemicicle i ha atribuït l’absència del cap del Consell al fet que “està pensant si va a pagar la multa i dir si és un delinqüent”.