Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís, Enric Morera, ha anunciat aquest dissabte que es presentarà dimarts que ve com a candidat a la Presidència de la Generalitat enfront del ‘popular’ Alberto Fabra perquè la coalició no admet “el dedazo del PP de Madrid” que proposa a un candidat que “no es va presentar a les eleccions”.

Així ho ha decidit el Consell Polític de la formació reunit a València, que ha apostat per proposar durant el ple d’investidura “una alternativa progressista per a fer front a les polítiques de dreta del PP” que han portat al País Valencià a una “gravíssima crisi institucional”.

“Compromís és una organització democràtica i hem consultat a les nostres bases i l’òrgan de direció ha decidit presentar-se”, ha apuntat Morera, que ha insistit que estan legitimats per a fer-ho, atès que Fabra “no es va presentar a les eleccions” mentre “Compromís i Enric Morera sí”.

Al seu judici, Fabra és “corresponsable” de “tot el que ha fet el fins ara president, Francisco Camps, i les seues polítiques “de dreta pura i dura i antivalencianes que han portat a un desastre econòmic, social, ambiental i democràtic” al País Valencià.

Per açò, Morera ha apuntat que el seu grup votarà en contra de la investidura del ‘popular’, perquè “democràticament no s’ha presentat a unes eleccions i allò lògic seria que els candidats que es presenten a ser investits s’hagen presentat davant l’electorat”.