Bota al contingut principal

Ferri: “És lamentable que en lloc de reforçar les polítiques actives d’ocupació el PP es dedique a privatitzar el SERVEF”.

La coalició Compromís ha denunciat que en les 93 fulles del nou Pla Estratègic del SERVEF 2014-2020 no es fa cap menció a la situació de precarietat que han d’afrontar milers de valencians i valencianes que, tot i tindre formalment una ocupació, no arriben a comptar amb uns ingressos suficients per a poder fer front al cost de la vida.

Segons ha assenyalat el diputat de Compromís, Fran Ferri, “el govern del Partit Popular està demostrant que no té cap intenció de reforçar les seues polítiques d’ocupació o lluitar contra la precarietat. Amb la nova estratègia del SERVEF s’ha perdut una oportunitat per a dotar amb més mitjans aquest organisme que enguany ja ha patit una retallada de 10 milions d’euros”.

Per a Ferri, “és inacceptable que intenten fer-nos creure que aposten per la qualitat del servei d’ocupació quan no preveuen ni la continuïtat dels 120 orientadors laborals a partir de 2015, ni han volgut adjuntar a l’Estratègia una memòria econòmica plurianual que establisca un compromís d’inversió per part de la Generalitat.”

“El que pretén el PP amb aquest document és donar cobertura als intents de privatització de les polítiques d’ocupació. Aquesta privatització ja van dur-la a terme en Alemanya i es va demostrar que només va servir per a unflar les butxaques d’unes poques empreses mentres els sectors amb més dificultats per a inserir-se laboralment eren abandonats”.

El grup parlamentari Compromís preguntarà en Les Corts al Conseller d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, Máximo Buch, sobre el procés de privatització del SERVEF i la manca de polítiques actives d’ocupació des del sector públic.