Bota al contingut principal

El síndic de Compromís, Enric Morera, ha lamentat que el reglament de Les Corts, tot i presentar-se com a candidat, no li permeta plantejar en el Ple de demà la seua “alternativa progressista de govern”.

 “Així i tot –ha afegit Morera- aprofitarem la intervenció de 30 minuts que ens correspon per a evidenciar que és possible realitzar des del govern de la Generalitat unes polítiques diferents a les que han caracteritzat la nefasta gestió del Partit Popular”.

 La intervenció de Compromís versarà en dos eixos bàsics, el primer la necessitat de revertir la greu crisi institucional que ha suposat la implicació de l’ex president de la Generalitat, Francisco Camps i membres del seu govern en la trama de corrupció Gürtel. Per a Morera “superar esta situació passa per regenerar la democràcia amb una sèrie de mecanismes que augmenten la transparència en la gestió dels recursos públics i eviten l’ús partidista que realitza el PP de les institucions que governa”.

 “L’altre eix en què ens anem a centrar és en la necessitat de canviar el sistema productiu després de que haja quedat demostrat amb esta crisi el fracàs de les polítiques econòmiques del PP i del PSOE. Des de Compromís plantegem un canvi apostant decididament per l’economia verda i l’economia social com a alternativa al model especulatiu que en ha portat a esta difícil situació”, ha conclòs Morera.