Bota al contingut principal

Baldoví ha exigit la dimissió del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, pels fets esdevinguts dijous passat a Ceuta que van provocar la mort de 14 immigrants subsaharians.

El diputat de Compromis-Equo, Joan Baldoví, ha sol·licitat al ministre que comparega de “forma urgent en el Congrés dels Diputats” mentre ha reclamat una investigació “urgent i profunda” sobre la responsabilitat dels cossos de seguretat de l’Estat en “aquestes lamentables morts”.

Segons el parer de la formació, que Fernández Díaz haja “mentit a la ciutadania és inadmissible políticament”, ja que al principi va negar la participació de la Guàrdia Civil i després va admetre que “sí que es van disparar pilotes de gomes i pots de fum als immigrants, però només en terra i a causa de la seua agressivitat”. Un testimoni negat pels supervivents que asseguren que el material antiavalots també es va utilitzar quan estaven en l’aigua.

Per a finalitzar, Compromís considera “humanament inacceptable” que “aquestes persones que fugien de la misèria es trobaren amb bales de goma i pots de fum”, per part de Guàrdia Civil, per la qual cosa demana que “aquests fets no queden impunes i que hi haja garanties que no tornarà a repetir-se una situació aquesta”.