Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha avançat el seu grup presentarà aquesta vesprada, durant la seua intervenció en el debat d’investidura d’Alberto Fabra com a nou president de la Generalitat, una modificació de la Llei d’Estatut dels ExPresidents de la Comunitat Valenciana perquè els ex caps del Consell condemnats per corrupció no tinguen atencions, privilegis i honors.

Oltra, que ha criticat que el ple d’aquest matí se suspenga durant una hora perquè les minories “no puguen intervenir al matí”, ha avançat la intenció del seu grup de presentar un canvi en aquesta normativa.

 L’objectiu és -ha insistit- que “cap president o expresident de la Generalitat que haja sigut condemnat per corrupció durant el seu mandat tinga les atencions, suports, recursos materials o condició de membres del Consell Jurídic Consultiu (CJC)”.

Així, ha explicat que d’aprovar-se aquesta modificació, “tot aquell president que haja sigut condemnat per delictes contra l’Administració Pública, és a dir, per corrupció, serà desposseït de totes les atencions, privilegis i honors dels expresidents” perquè “han faltat al decor i a la dignitat que la institució mereix”.

A més, durant la seua intervenció aquesta vesprada, Compromís demanarà al PP que retire el recurs de cassació interposat contra la sentència que li obliga a donar al seu grup els contractes menors amb empreses vinculades a la trama Gürtel. “A tot açò haurà de respondre aquesta vesprada el futur ‘president’, Alberto Fabra”, ha dit.