Bota al contingut principal

Diu que “mentre els mateixos alcaldes del PP es neguen a donar-hi suport per por de perdre vots, es cometen bestialitats tan inadmissibles com les de la Vall d’Umbrí”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, s’ha preguntat ”en què pensaven Alberto Fabra i la resta del Consell quan van prendre la decisió d’exigir el repagament a les persones acollides en residències per la seua edat o per estar discapacitades en les seues facultats. Perquè la veritat és que aquest copagament els ha resultat una bomba amb espoleta retardada, que a hores d’ara els està explotant per tot arreu, fins i tot en les mateixes files del PP”.

El diputat de Compromís ha declarat que “cal ser d’una insensibilitat extrema per a adoptar una mesura com aquesta, que castiga, i de quina manera, justament les persones més vulnerables i desvalgudes de la nostra societat, i que omple d’una profunda inquietud les mateixes víctimes —aquest és el nom, més que no afectats— quan encara poden ser conscients, i els seus familiars tant en aquests casos com encara més, en el d’aquelles persones incapaces de comprendre la situació a què les ha abocat el Consell. El que ha passat a la Vall d’Umbrí és tant indignant que cal exigir responsabilitats no només als directius capaços d’una actuació tan cruel sinó, sobretot, a aquells que estan al seu darrere, incitant-los a prendre aquesta mesura de pressió inadmissible”.

Pañella ha exigit “a Alberto Fabra que, com a president de la Generalitat, faça marxa enrere, retire una disposició com aquesta que no accepten ni els mateixos alcaldes del PP, aterrits per les negatives repercusions electorals que els generaria un acte de tanta crueldat, i que busque una altra forma d’incrementar els ingressos del Consell que no siga descarregar-los sobre la part més desvalguda de la nostra societat. Que li exigisca al ministre Montoro els diners que ens han cobrat de més als valencians, que retalle les seues despeses “personals” i el “putxero” dels seus col·laboradors de confiança, que retalle tantes despeses inncessàries que encara manté el Consell, però que deixe tranquil·les les persones de la Tercera Edat i les que no es poden valdre per elles mateixes, sense posar-les entre l’espasa d’un pagament excessiu i la paret del seu abandó del centre”.