Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que les declaracions de la delegada del govern, Paula Sánchez de León, “són molt desafortunades, s’ha de parlar i molt del deute històric que té l’estat amb el País Valencià i de fet es parlarà perquè nosaltres l’anem a reclamar mitjançant una proposició de llei al parlament valencià”.

En eixa línia, Morera considera que dir que ara no toca parlar de deute històric “és molt lamentable, és un atreviment per part de la delegada que posa en dubte un acord unànime de les Corts Valencianes, avalat per l’informe dels experts, que deixa ben clar que l’estat ens deu a les valencianes i valencians vora 13.500 milions d’euros”.

Per a Morera, “cal parlar i molt de deute històric i també cal parlar de finançament, perquè parlar d’això és parlar de serveis públics, d’atenció al ciutadà i de benestar. Sembla que la delegada no té l’informe, sembla que els seus companys de partit no li han fet arribar una còpia i anunciem que nosaltres sí que li enviarem una còpia d’eixe informe encomanat per les Corts per a demostrar la gran injustícia que patim les valencianes i els valencians per allò que ens deu i que no ens paga l’estat”.

Respecte al finançament, Morera considera que també “cal parlar-ne, i, sobretot, cal fer propostes. Encara no hem vist una proposta seriosa, ferma i documentada damunt de la taula i presentada pel PP i sabem que no l’han feta i que no la faran. Per contra, nosaltres portem des de fa molts mesos parlant del Concert Econòmic Responsable per totes les comarques, perquè és una proposta moderna i és una proposta que no sols ajuda a millorar el finançament del País Valencià, sinó que és una fórmula per a aplicar en totes les autonomies: si la delegada vol que parlem de finançament, estarem encantans de poder portar-li també una còpia de la nostra proposta”, segons el sindic de Compromís.