Anar directament a les notícies

Els portaveus de Compromís expliquen la proposta de reglament de primàries a Alacant

Publicat el en General

Tres dels portaveus de Compromís, Enric Morera, Juan Ponce i Joan Ribó, explicaren ahir en Alacant la proposta de reglament de primàries per a les eleccions europees, un sistema obert a tots els ciutadans i ciutadanes majors de 16 anys que declaren compartir els valors de Compromís, on l’aportació serà voluntària i que s’aplicarà tant al cap de llista com a la resta de la candidatura.

Els portaveus, que estigueren acompanyats de la diputada Mireia Mollà, detallaren als assistents este reglament, que preveu una salvaguarda de pluralitat i paritat per a la que, si fóra necessari, s’utilitzaren els llocs 2,5 i 7 de la llista.

Alhora, destacaren que este reglament de primàries naix de la voluntat de Compromís de dotar-se de mecanismes de participació per obrir la coalició a tota la ciutadania i representa una manera innovadora de fer política, contraposada a la de les forces polítiques tradicionals. Per tant, conviden a tots els ciutadans i ciutadanes a participar de procés.

El reglament de primàries acordat per la Comissió Executiva haurà de ser aprovat pel Consell General del pròxim dissabte, 15 de febrer.