Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís registrarà una petició de compareixença en Les Corts del conseller d’Hisenda, José Manuel Vela, per a què explique en seu parlamentària el pla d’austeritat anunciat ahir pel Consell.

 

Per a la diputada de Compromís, Mireia Mollà, “no és de rebut que el govern del PP presente un pla d’austeritat en què no s’actue contra l’externalització de serveis, contra els sobre costos i els fastos improductius, qüestions claus que expliquen la desastrosa situació econòmica de la Generalitat”.

 

“El Consell hauria d’haver començat el seu pla d’austeritat fent una retallada al dessagnament que suposen les assistències tècniques, que és la partida del pressupostos consignada a fer front a l’externalització de serveis que podent assumir en la majoria dels casos la pròpia administració acaben inexplicablement en mans d’empreses privades. Un exemple d’açò és la valoració dels sol·licitants d’ajudes per a la Dependència, que continua externalitzada en una empresa privada”.

 

Segons Mollà “l’altra qüestió fonamental per on s’ha de retallar són els sobre costos. És inadmissible que les adjudicacions de la Generalitat sempre tinguen un cost final molt més elevat de l’inicialment pressupostat. El cas paradigmàtic és el de la Ciutat de Les Arts i Les Ciències, mentre no es pose fre a estes pràctiques amb mesures legislatives concretes no considerarem que el govern valencià té una vertadera voluntat d’austeritat”.

 

D’altra banda la parlamentària de Compromís s’ha referit a la necessitat de què “el Consell renegocie els contractes amb empreses com les del subministrament d’energia perquè considerem que el preu que paga la Generalitat no està suficientment ajustat”.

 

Així mateix Mollà ha criticat que el govern del PP “passe la tisora per l’educació i la sanitat, decisió que evidencia la hipocresia dels membres d’eixe partit ja que ahir mateix Mariano Rajoy anunciava que si fóra triat president del govern central no aplicaria cap retall social. Des de Compromís estem molt preocupats pel continu deteriorament dels serveis socials que està caracteritzant la gestió del Consell i molt ens temem que és per on el PP va a realitzar el gros de les retallades”.

 

Segons Mollà “en compte d’aplicar plans d’austeritat que afecten fonamentalment als que menys tenen el Consell ha de plantejar mesures per a incrementar els ingressos de l’administració, en eixe sentit des de Compromís ja hem registrat en esta nova legislatura una proposició per a què es recupere l’impost de successions per a les rendes més altes”.