Bota al contingut principal

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, va denunciar ahir a la comissió d’agricultura de la cambra baixa la marginació que patirà el camp valencià amb el repartiment de les ajudes europees que ha fet el ministeri. Baldoví li va retraure al ministre Arias Cañete que els agricultors valencians, malgrat representar el 10% de la renda total agrària de l’estat, perdran vora 10 milions d’euros a l’any d’ajudes.

Baldoví va denunciar que el 40% de les fruites i verdures de l’agricultura mediterrània continuaran sense ajudes de la Política Agrària Comuna (PAC), “una marginació que ve des de fa molts anys, perquè l’estat ha primat i ajudat a l’agricultura continental, als grans latifundis, mentre s’ha castiga la forma de fer i de produir al País Valencià i a la resta de territoris d’agricultura mediterrània”.

Segons el parlamentari de Compromís, “les ajudes a l’agricultura valenciana són mínimes i per a mantenir, com a mínim el que existix ara, i vistes les retallades que imposa el govern de Rajoy, el govern de Fabra hauria de duplicar les ajudes, cosa que és tècnicament impossible vista la salut econòmica de la Generalitat Valenciana i vist el més que inexistent finançament, per la qual cosa, ja advertim als agricultors valencians que, per culpa del PP, el panorama el tenen molt negre”.

XÚQUER
Per una altra banda, Baldoví va aprofitar la presència del ministre Arias Cañete per a parlar del greu problema que tenen les comarques de la Ribera amb el Pla Hidrològic del Xúquer.

Segons Baldoví, “ara s’ha tancat el període d’esmenes i volem recordar que el govern ens nega a 13 poblacions que estan a la vora del riu tindre una concessió de les seues aigües, una cosa inadmissible, mentre que si volem aigua, hem de pagar als regants i mentre el govern si que dóna una concessió prou important a la sobreexplotació de la Manchuela”.

El diputat de la coalició valencianista, progressista i ecologista ha assegurat que el ministre, “es va comprometre a estudiar les reclamacions de la Ribera, que no són unes reclamacions de Compromís, sinó que són peticions de la societat civil dels pobles afectats i està clar que aprofitarem la nostra presència a Madrid per a fer seguiment i per a recordar-li tots els dies al ministre eixe tema, que ens interessa moltíssim”, segons Baldoví.