Bota al contingut principal

El síndic del grup parlamentari Compromís, Enric Morera, ha assegurat hui que la mort d’un veí de Rafelbunyol durant la celebració de bous al carrer el passat 31 de juliol és un indicatiu de la insuficiència de la normativa que regula esta activitat.

 Morera ha destacat el fet de “la indefensió que asseguren patir les agrupacions festeres ja que es fa recaure en els organitzadors la responsabilitat de l’entrada al recinte com si ells foren autoritats públiques”.

 Així sembla que va ser en el cas de Rafelbunyol, ja que es va indicar a la víctima mortal que abandonara el recinte i esta persona va persistir en incorporar-se sense que els organitzadors pogueren evitar-ho.

Per al portaveu de Compromís “el Consell ha de canviar la normativa d’este tipus d’activitats i establir l’obligatorietat de la presència de l’autoritat pública, que podria ser la policia autonòmica, per a què intervinga per a evitar estes pràctiques incorrectes i perilloses i cooperar així amb els organitzadors en la seguretat de la celebració de bous al carrer”.