Bota al contingut principal

Els precandidats comencen a recollir els avals per concórrer a estes eleccions primàries.

Compromís ha obert hui el termini d’inscripció en el cens de les primàries que la coalició ha convocat per triar els seus candidats a les eleccions Europees. Podrà inscriure’s en este cens qualsevol persona major de 16 anys veïna del País Valencià que declare la seua voluntat de compartir els valors de Compromís mitjançant un formulari d’inscripció. Totes estes persones se sumaran als militants i simpatitzants que votaran en les primàries que es celebraran el pròxim 21 de març. Per a tot este procés la coalició ha habilitat un espai específic de primàries a la seua página web: http://primaries.compromis.ws

Sistema de votacions
Compromís ha establit tres mecanismes per poder exercir el vot en estes eleccions primàries: on-line, per correu i presencial. La votació on-line es realitzarà des de la mateixa pàgina web de la coalició els dies 17, 18 i 19 de març. Pel que fa al vot per correu s’haurà de sol·licitar amb antelació.

La votació presencial s’ha convocat per al divendres 21 de març. Compromís habilitarà per això el major número de meses electorals a les comarques, com a mínim una en les poblacions de més de 150 afiliats.

Pre-candidats
D’altra banda, Compromís també ha obert el termini per a la presentació de candidatures a estes primàries, tancant-se el termini de presentació dels avals necessaris el 3 de març. Els pre-candidats hauran de presentar un mínim de 129 firmes d’afiliats per optar a encapçalar la llista de la coalició al Parlament Europeu i un mínim de 43 avals per optar a formar part d’eixa llista.

#PrimàriesCompromís
Compromís anima a la ciutadania a participar en este procés de primàries per elegir els candidats que els representaran en el Parlament Europeu. Per això ha llançat una campanya amb el hastag #PrimàriesCompromís i el lema “Ara tu decideixes Europa!” per implicar al major nombre de valencians i valencianes que comparteixen els valors de la coalició. Així mateix, s’organitzaran activitats per explicar l’objectiu d’estes eleccions primàries i tot el procés, així com debats amb els candidats.