Bota al contingut principal

El síndic de Compromís, Enric Morera, ha registrat una petició de convocatòria urgent de la Diputació Permanent de Les Corts per a tractar la greu crisi a RTVV i els ajustos que hi anuncia el Consell, que poden comportar l’aplicació d’un ERO als treballadors.

 Per a Morera “les declaracions del president Fabra comprometent-se a aplicar transparència i normalitat democràtica al seu govern s’han quedat ben prompte en paper mullat, perquè estos dies assistim amb preocupació a l’anunci d’una sèrie de mesures per a RTVV en què s’està deixant totalment de costat al parlament valencià, als membres del Consell d’Administració de l’ens públic i als representants dels treballadors”.

 “No és de rebut que el govern del PP estiga ocultant l’informe de la consultora Price Waterhouse Cooper en què fonamenta els ajustos que vol aplicar a RTVV, entre els que es troba un ERO que suposaria l’acomiadament de més de mil treballadors. En eixe sentit des de Compromís hem registrat en Les Corts una petició de documentació per a què se’ns facilite este informe”.

 Segons Morera “en esta Diputació Permanent que demanem, el Consell hauria d’exposar les mesures que vol aplicar per reestructurar RTVV per a què puguen ser debatudes amb l’oposició. Està en joc el futur d’un patrimoni molt important de la nostra autonomia com és la radio televisió pública, que malauradament, per la nefasta gestió dels governs del PP, es troba en situació de ruina”.

 “Des de Compromís lamentem que els altres grups de l’oposició, PSOE i EU, no consideraren la nostra proposta de bloqueig en l’elecció del nou Consell d’Administració de RTVV. Si s’haguera dut a terme este bloqueig ara tindríem més força a l’hora d’obligar al Consell a assentar-se amb totes les parts implicades a negociar una eixida per a RTVV que comportara el compliment de la llei de creació de l’ens i l’establiment de mecanismes per a acabar amb l’ús partidista que realitza el govern del PP de RTVV”, ha conclòs Morera.