Bota al contingut principal

Per a la presentació a Castelló de les primàries de Compromís, estaven anunciats Morera, Ponce, Oltra i Ribó, però aquests dos darrers van caure finalment de la llista, i van ser substituïts pel diputat per Castelló Josep Maria Pañella. Tots tres van explicar davant de la cinquantena de persones que s’havien aplegat al saló d’actes de CCOO com aniria tot el procés de les primàries i com funcionaria la reserva de llocs en les llistes si, com és de preveure, el Consell General de Compromís ratifica aquest proper dissabte el seu reglament per a les europees.

Aquesta “reserva de llocs” preveu deixar les posicions dos, cinc i set de la candidatura per a Iniciativa, Els Verds i els adherits a Compromís si, per alguna raó, els set primer escollits foren tots del Bloc, formació majoritària de la coalició. Es pretén així que les forces minoritàries no se senten discriminades “si es dóna aquest cas, que no té per què donar-se”.

Pañella es va referir al “llarg procés que hem dut a terme per arribar a aquest acord final, que ens permetrà dur endavant un procés de primàries exemplar”.

Ponce va dir que “s’ha trigat tot el temps que ha calgut, però crec que hem arribat a un bon acord, i ara arriba el moment de treballar de cara a les europees”.

Finalment, Morera es va congratular del fet que “som la primera coalició que va a unes primàries obertes, no només als militants sinó a totes aquelles persones que vulguen participar amb nosaltres, i això tant pel que fa a la tria del cap de llista com a la del conjunt de la candidatura” i va defensar el sistema de reserva, assegurant que “si només hi haguera gent del Bloc en la llista, jo mateix seria el primer que no em trobaria a gust. Cal respectar la sana pluralitat que tenim a Compromís”.