Bota al contingut principal

La diputada autonòmica de Compromís, Mònica Oltra, ha demanat avui explicacions al Conseller de Sanitat, per l’abandonament al qual s’ha sotmet la part externa de l’aparcament soterrani de l’Hospital Universitari General de Castelló, en la superfície del qual hi ha dos pèrgoles o estructures de fusta, amb el sostre de làmines de pesat material plàstic, el quan està trencat des de fa molt de temps.

En cada temporal de mal temps i vents, com el recent, es va desprenent una part d’eixos plàstics, com ha passat en els darrers dies, i hi ha un risc real de poder caure sobre les persones.

Aquest aparcament ha estat sempre carregat de polèmica, ja que des de que es va fer, al mateix temps es va clausurar l’aparcament gratuït en superfície que comptava amb 600 places, i es va idear no pensant en solucionar un inexistent problema d’aparcament, sinó en generar un negoci privat a tercers.

L’alt preu d’un aparcament de pagament, on les estades poden ser de prou hores (esperes mèdiques, visites a malalts, intervencions, etc.), fan que gran part dels potencials usuaris preferisquen deixar els seus vehicles en els saturats carrers adjacents o en descampats dels votants plens de fang. L’index d’ocupació diari del pàrquing subterrani de l’Hospital Universitari General de Castelló, des de la seua posada en funcionament en 2008, se situa l’entorn del 50% de mitjana segons fonts de la Conselleria.

La part externa del mateix, a pesar del negoci que suposa per a l’empresa explotadora, no es troba precisament en un bon estat, i prova d’això, a més de la manca de treballs de neteja, manteniment i jardineria, està el fet que durant mesos els plàstics de les pèrgoles estinguen soltant-se.

Des de Compromís es demanarà a la Conselleria de Sanitat que es depuren responsabilitat per tindre la zona en condicions de seguretat.