Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís recorda que des del seu grup ho proposaren la legislatura passada i a l’inici d’esta i tant PP com PSOE s’oposaren en les Corts a simplificar les administracions i reduir així la despesa pública. Morera també anima a Fabra a pronunciar-se perquè optimitzar les administracions es fa afavorint l’estalvi i no retallant en serveis bàsics.

El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha declarat que les afirmacions del candidat socialista a la presidència del Govern per eliminar les diputacions provincials, “són sorprenents per vindre d’un polític centralista, encara que són molt ben rebudes per la nostra formació perquè és una mesura que hem defensat a les Corts Valencianes i a la qual s’han oposat els companys i companyes de Rubalcaba”.

Després de les declaracions de l’ex ministre, Morera espera que els socialistes valencians, “rectifiquen i donen suport a les tesis del seu candidat perquè tal com hem dit sempre, les diputacions són unes institucions que amb l’estat autonòmic no tenen raó de ser, estan fora de lloc, passades de moda, són una duplicitat de serveis i de despeses i sols serveixen per a fer pessebrisme polític”.

També des de Compromís han animat al president de la Generalitat a que es pronuncie en este tema perquè, segons Morera, “encara no sabem si tenim un president valencià, que pensa i actua en global i en el conjunt de la societat i les comarques valencianes o, per contra, tenim un president provincià, ancorat en un sistema de divisió política i ideològica del nostre territori que ha fet molt de mal a la vertebració del poble valencià”.

Morera ha insistit que la Generalitat pot assumir els pocs serveis que ofereixen les diputacions, com també els seus empleats públics perquè per a optimitzar els recursos públics, Ncal estalviar i no retallar en la prestació de serveis bàsics, cosa que no entenen des del PP, que volen solucionar tot el desgavell econòmic que han provocat despatxant a la gent”.