Bota al contingut principal

El ple de les Corts ha aprovat, amb els vots a favor dels grups popular i socialista, la nova Llei del Consell Econòmic i Social (CES), que redueix de 29 a 18 els seus membres, de manera que s’ha superat la majoria qualificada de tres cinquens necessària per a donar llum verda a la norma. Per la seua banda, Compromís i EUPV s’hi han abstingut.

El debat d’aquest punt de l’ordre del dia, en el qual s’ha aprovat la nova llei i s’han rebutjat les esmenes presentades per Compromís, EUPV i el PSPV -excepte una d’aquest últim grup-, l’han seguit diversos membres del CES des de la tribuna de convidats de l’hemicicle de les Corts.

La diputada de Compromís, Mireia Mollà, ha demanat una reforma “molt més profunda” per a millorar aquest organisme, ja que considera que únicament s’ha fet “un ball de xifres” i una “operació de maquillatge”. Així, ha defensat les esmenes del seu grup per a fer que el CES siga “molt més referent, vinculant, independent i democràtic”.

Mollà també ha plantejat que el president no siga triat “a dit pel Consell” i que el manat siga per a quatre anys. A més, ha proposat que s’amplie el nombre de membres perquè “els sindicats i les organitzacions empresarials tinguen la representació justa que necessiten”, però que també s’incloguen “altres sectors socials”, com a moviments ecologistes o ONG.