Bota al contingut principal

La llei per a reformar el Consell Jurídic Consultiu (CJC) i reduir els seus membres de sis a cinc no ha aconseguit els suports necessaris a les Corts per a aprovar-se, ja que la majoria absoluta del PP no ha estat suficient en aquest cas, ja que requereix el suport de tres cinquenes parts de la cambra.

El ple de les Corts Valencianes ha debatut les esmenes de l’oposició a aquesta normativa, en les quals demanaven, entre altres coses, l’eliminació dels consellers nats o que parteix dels seus integrants siguen triats per sorteig entre els ciutadans, i que han estat rebutjades pel PP

No obstant això, la llei no ha tirat endavant, en haver rebut els vots en contra dels grups socialista, Compromís i EU, que han coincidit a criticar al PP per haver portat al Parlament valencià el debat d’una norma que sabien que no anava a prosperar.

La portaveu adjunta de Compromís Mónica Oltra ha considerat que per a un partit amb majoria absoluta, com el PP, presentar una iniciativa legislativa que no es pot aprovar és “un greu error” i ha manifestat que els populars han estat “derrotats per no haver estat capaços de dialogar”.

Compromís també ha aprofitat el debat per a criticar l’informe elaborat pel CJC sobre la definició de valencià que realitza l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) en el seu Diccionari normatiu. Mónica Oltra l’ha considerat “absurd” i ha acusat el Consell de recórrer en aquest cas al CJC mentre que l’eludia a l’hora de “carregar-se RTVV”.