Bota al contingut principal

El PP ha rebutjat una proposta de reforma del Reglament de la cambra autonòmica presentada per Compromís, en la qual demanava introduir l’obligació dels membres del Consell de contestar a les preguntes que formulen els diputats davant del ple i les comissions i plantejava que es reprovara aquells que falten dues o més vegades per motius que no siguen “de salut o personals plenament justificats”.

La coalició proposava modificar diversos articles del Títol VIII del Reglament, que fa referència a interpel·lacions i preguntes, per establir també l’obligació dels membres del Consell de contestar a les qüestions sobre les quals s’interessen els grups parlamentaris de la forma “més exacta i completa possible”. “Estem demanant gairebé l’impossible, que siguen demòcrates”, ha manifestat la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra.

La diputada ha manifestat que “quan un és menut i no contesta a un major que li pregunta, se li demana que conteste i que no siga maleducat”. No obstant això, ha criticat que passa “el contrari” amb els consellers i secretaris autonòmics, a qui “els ensenyen i entrenen per no contestar”.

Així, ha indicat que quan “un problema s’incrementa o sorgeix, el conseller s’absenta tota la vesprada -del ple de les Corts- el que ara es diu ‘fer un Wert'”, en relació el ministre d’Educació, José Ignacio Wert. “Els diputats estem cansats de la seua falta de transparència, falta d’ètica i mala educació”, ha subratllat Oltra, qui ha assenyalat que quan els membres del Consell no responen o no contesten al que se’ls planteja “s’estan burlant de la democràcia, insulten a la gent, no volen donar la cara davant els problemes que ells mateixos provoquen i no es guanyen el sou”.