Anar directament a les notícies

Compromís-Equo dibuixarà a Rajoy com a responsable d’un Govern “deshumanitzat”, “immòbil” i “incapaç”

Publicat el en Llibertat i Igualtat

El diputat de Compromís-Equo al Congrés, Joan Baldoví, aprofitarà el Debat de Política General de la setmana vinent per dibuixar el president Mariano Rajoy com a responsable d’un Govern “deshumanitzat”, “immòbil” i “incapaç” d’actuar davant dels problemes que sofreix la ciutadania.

Baldoví ha avançat que en aquesta cita parlamentària Compromís-Equo farà una “radiografia” de la situació en què es troba el país, centrant-se en els problemes de les persones i en el distanciament “brutal” entre “la realitat del carrer i el que diuen i fan els governants”.

És a dir, no centrarà el seu discurs del proper dimecres en l’economia, malgrat que “es pot i se n’ha de parlar”. “El Congrés representa a les persones, no als bancs o als mercats, i el que és clar és que la millora en les dades macroeconòmiques de la qual tant es vanta el Govern no es nota al carrer, no la noten els ciutadans, no baixa l’atur, no augmenta el consum, no es milloren les pensions… És tot una cortina de fum”, ha dit.

Però, a més, el diputat valencianista té previst parlar de la corrupció, “que tant perjudica al ciutadà, que tant esquitxa al partit al Govern i sobre la qual no es fa res”, dedicant especial atenció al País Valencià, “una terra castigada per un mal Govern autonòmic i marginada històricament pels diferents governs centrals”.

Per aquest motiu les propostes de resolució que Compromís-Equo té previst registrar al Congrés per al seu debat i votació demanden, a més de millores democràtiques, accions concretes d'”ajuda” a una ciutadania que té davant a un Govern “immòbil i incapacitat” per actuar.

“Portem dos anys d’un mal Govern, d’un Govern que castiga els treballadors, els aturats, les dones, els joves i la democràcia. És un Govern nefast, que improvisa, que no té projecte, ni plans de futur, ni il·lusió i que actua sense pensar en les persones. És un Govern deshumanitzat en el qual sobren tots els ministres i el mateix president”, ha conclòs.