Bota al contingut principal

Pañella diu que “volem també que la Conselleria pressuposte l’adquisició dels llibres de 1er, 3er i 5é de Primària per al curs 2015-16, per a cedir-los als centre educatius”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha explicat que “els últims anys, moltes famílies han tingut i continuen tenint greus dificultats econòmiques per a adquirir els llibres de text. Aquest fet ha mogut moltes AMPA, claustres i ajuntaments a tirar endavant bancs de llibres, una solució de sentit comú, que estimula a més en l’alumnat el respecte als llibres, i l’ensenya a aprendre a organitzar-se socialment per fer front a unes determinades necessitats”.

Pañella ha assegurat que “davant d’aquesta situació, seria molt convenient que, per part de la Conselleria d’Educació, es garantira ,ja que el proper curs els centres escolars continuaran mantenint els mateixos llibres que tenen enguany, perquè qualsevol canvi en aquest sentit seria catastròfic per al bon funcionament d’aquests bancs de llibres i, per tant, per a l’èxit d’una iniciativa tan important. No estem parlant per parlar, unes altres comunitats autònomes, com ara la de Madrid, han pres ja aquest acord”.

El diputat de Compromís ha afirmat que “a més, en la proposició no de llei que hem presentat, volem que la Conselleria pressuposte per al curs 2015-16 l’adquisició dels llibres de text corresponents a 1er, 3er i 5é de Primària, uns llibres que cediria als centres escolars per a l’ús de l’alumnat, una mesura que caldria fer extensiva en cursos posteriors a la resta de cursos”.