Anar directament a les notícies

Compromís vol que els actuals llibres de Primària siguen vàlids el curs vinent

Publicat el en Educació i Cultura

Pañella diu que “volem també que la Conselleria pressuposte l’adquisició dels llibres de 1er, 3er i 5é de Primària per al curs 2015-16, per a cedir-los als centre educatius”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha explicat que “els últims anys, moltes famílies han tingut i continuen tenint greus dificultats econòmiques per a adquirir els llibres de text. Aquest fet ha mogut moltes AMPA, claustres i ajuntaments a tirar endavant bancs de llibres, una solució de sentit comú, que estimula a més en l’alumnat el respecte als llibres, i l’ensenya a aprendre a organitzar-se socialment per fer front a unes determinades necessitats”.

Pañella ha assegurat que “davant d’aquesta situació, seria molt convenient que, per part de la Conselleria d’Educació, es garantira ,ja que el proper curs els centres escolars continuaran mantenint els mateixos llibres que tenen enguany, perquè qualsevol canvi en aquest sentit seria catastròfic per al bon funcionament d’aquests bancs de llibres i, per tant, per a l’èxit d’una iniciativa tan important. No estem parlant per parlar, unes altres comunitats autònomes, com ara la de Madrid, han pres ja aquest acord”.

El diputat de Compromís ha afirmat que “a més, en la proposició no de llei que hem presentat, volem que la Conselleria pressuposte per al curs 2015-16 l’adquisició dels llibres de text corresponents a 1er, 3er i 5é de Primària, uns llibres que cediria als centres escolars per a l’ús de l’alumnat, una mesura que caldria fer extensiva en cursos posteriors a la resta de cursos”.

 • Maria

  Tant de bo que també tingueu previst com sobreviuran les editorials que fan llibres de text… supose que ja teniu en compte que es tracta d'empreses privades, que si no poden ser rendibles com per a pagar als treballadors i als autors i traure un mínim benefici, simplement desapareixeran. I ja veurem qui fa els llibres després. I no parle d'imprimir, que una editorial no és una impremta, em referisc a l'elaboració dels continguts…

  • Paco

   Jo no l'ho haguera dit millor.

 • vicent

  Abans de plantejar una cosa així, no caldria reunir-se amb les parts afectades? Trobe que es dramatitza una mica massa amb el tema de les dificultats per pagar llibres. Ens hem cregut el missatge que els llibres són cars i no escatimem en altres bajanades per als nostres fills.