Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que les plataformes logístiques intermodals dels ports valencians, “estan molt bé, però en un context de tancament de empreses, de desindustrialització, el conveni per a fer plataformes intermodals en diferents ports valencians és una bona notícia, encara que arriba massa tard. Hem perdut molts anys, moltes oportunitats i això li ha passat una factura molt cara al teixit productiu valencià. Està bé que es faça, però cal demanar també responsabilitats de per què no s’ha fet abans”.

Segons Morera, “és un tema important perquè el president vaja a Madrid a signar el protocol, però també és un tema important que es preocupe per l’execució del Pla de Rodalia, del qual recordem que va ser un acte totalment propagandístic del ministre del PSOE, José Blanco i de l’aleshores president de la Generalitat, Francisco Camps. Un pla que era un power point i que es va quedar en això”.

En concret, el Pla de Rodalia 2010-2020 es va presentar a abril de 2010 al palau de la Generalitat, “i han passat quasi quatre anys i no s’ha fet pràcticament res. Foment es gasta els diners en fer altres projectes en altres llocs però a les valencianes i els valencians mai ens aplega el torn i el nostre govern, calla”, segons el portaveu de Compromís.

El síndic de la coalició en les Corts Valencianes ha insistit que, des de Compromís, “continuem reivindicant línies de rodalia bàsiques per a la vertebració del nostre territori. Trobem a faltar la reivindicació de línies com Vinaròs-Castelló, Gandia-Oliva-Dénia, Xàtiva-Alcoi i moltes altres, que ens ajuden a connectar les persones amb un mitjà de transport sostenible”.