Bota al contingut principal

Davant l’evident i demostrat l’infrafinançament de la Comunitat Valenciana, que implica greus perjudicis a la seua població, el Congrés dels Diputats insta al Govern a recolzar la demanda social de canvi en la situació política i econòmica del poble valencià, mitjançant l’execució de les següents accions:

– Donar suport a la demanda social de canvi en la situació política i econòmica del poble valencià mitjançant l’execució de les següents accions:

– Dur a terme una auditoria ciutadana independent dels comptes de la Generalitat Valenciana i totes les entitats creades sota el seu finançament total o parcial que permeta aclarir l’abast del deute il·legítim de l’administració autonòmica per a frenar el pagament de la mateixa i els interessos que està generant i que actue amb total transparència.

– El reconeixement i pla de pagament del deute històric nascut del infrafinançament i els seus costos financers patits pel nostre territori que manté l’Estat amb la Comunitat Valenciana, en la quantia establida pel comitè d’experts dels Corts Valencianes que xifren en 13.449 milions durant el període 2002-2012.

– La revisió del model de finançament, adoptant el model de Concert econòmic responsable que partisca del nivell de població sota el compromís de destinació dels recursos públics a l’execució i desenvolupament de les polítiques socials que necessita i demana el poble valencià.

– L’autorització d’una consulta ciutadana sobre la política de privatització de la gestió sanitària a través del model de concessions a empreses privades i d’adjudicacions de part dels serveis que es presten en l’àmbit de la salut pública.

– Acorde el traspàs de la gestió dels aeroports a la Comunitat Autònoma juntament amb el traspàs de la gestió de la xarxa de trens de rodalies i regionals dins del territori valencià incloent en la negociació el finançament per a vertebrar el territori, millorar i si escau ampliar la xarxa, com les línies Castelló-Vinaròs, Xàtiva- Alcoi i Gandia-Dènia-Oliva.

– Acorde el rescat de la gestió de l’AP7 garantint la seua absoluta gratuïtat.

– Abandone el suport i resolga en sentit negatiu els expedients d’autorització per a dur a terme a les prospeccions petrolíferes en el mar Mediterrani i la cerca de gas i hidrocarburs mitjançant la tècnica del fracking o fractura hidràulica a Castelló al mateix temps que realitze les accions necessàries per a abordar el desmantellament de la plataforma Castor.

– Acorde el tancament del centre d’internament d’estrangers situat en Sapadors, València, amb la finalitat d’evitar nous casos de maltractament a immigrants i garantir la protecció dels drets humans i la legislació espanyola.

– Acorde garantir a les comarques de la Ribera la concessió de l’aigua de boca, un pla de regeneració dels aqüífers contaminats, i mesures per a frenar la sobreexplotació del riu Xúquer.

– Acorde l’increment de les ajudes a l’agricultura valenciana.

– Acorde el tancament definitiu de la central Nuclear de Cofrents juntament amb un pla d’inversions per a la comarca la Vall d´Aiora basat en la sostenibilitat i la creació d’ocupació.

– Acorde l’increment de la plantilla de personal per a les oficines del FOGASA situades a la Comunitat Valenciana amb la finalitat d’accelerar la tramitació i resoldre els expedients pendents.

– Acorde donar suport a la reobertura immediata de les emissions de RTVV.

– Acorde el compromís públic de no indultar a cap polític valencià condemnat per delictes relacionats amb la gestió dels diners públics o la recaptació com és el frau fiscal.

– Emprendre les reformes legislatives necessàries per a evitar l’embargament d’ajudes d’emergència social finalistes concedides per les Administracions Públiques.