Bota al contingut principal

El territori valencià s’ha vist, una vegada més, ple d’incendis de nord a sud i des del grup parlamentari Compromís volen conéixer l’informe oficial dels dispositius propis de la Generalitat Valenciana que han estat operatius per apagar el foc. Segons ha declarat Enric Morera, “volem que el conseller Castellano ens done xifres reals de les persones, vehicles i altres efectius propis de la Generalitat que han participat perquè, com tots sabem, els retalls de pressupost del Consell també han afectat als serveis de prevenció i extinció d’incendis”.

Segons Morera, “les brigades de la Generalitat, de les diputacions o els mateixos bombers fan una tasca excel·lent i treballen sense treva per acabar amb les flames, la pregunta, però, és si tenim suficients efectius en estos moments per fer front a una cadena d’incendis com la que hem tingut ara”.

El portaveu de Compromís ha recordat que, per exemple, el ple de l’Ajuntament d’Alcoi “va mostrar per unanimitat de tots els partits polítics el passat mes de juliol el seu desacord amb la Conselleria de Governació, perquè les brigades forestals d’Alcoi passaven de 85 membres a 10 efectius només. En l’escrit aprovat pel ple, s’advertia de l’enorme risc que té la muntanya enguany per estar tan seca i es reclamava una reconsideració d’eixa malaurada mesura d’estalvi per part de la Generalitat”.

Tots els partits de l’Ajuntament d’Alcoi, inclòs el PP, “han tingut la valentia de denunciar els retalls en brigadistes i, per tant, fer públic el risc que pateixen els nostres espais naturals, els conreus, les propietats i les persones per les retallades que aplica la Generalitat. I el que passa a Alcoi ha passat també en la resta de les comarques valencianes, tenim menys brigades forestals i volem que el conseller Castellano diga la veritat, diga la quantitat de gent contractada en 2010 i la que tenim ara per evitar que es produïsquen incendis forestals i també per apagar-los, perquè eixes dades seran molt aclaridores”.