Bota al contingut principal

El dirigent de Compromís, Enric Morera, ha participat este matí en la junta de síndics de les Corts, acompanyat pel diputat Juan Ponce. Morera, en la tradicional roda de premsa que se celebra després de la reunió i que des del parlament no han convocat, ha criticat la inactivitat de la cambra autonòmica per a treballar en estos mesos d’estiu, “malgrat la nostra insistent petició de fer una diputació permanent per a tractar un tema tan urgent com és salvar RTVV”.

La falta d’activitat del parlament valencià ha contrastat amb el moviment que ha hagut a Madrid on PP i PSOE han pactat una minsa reforma de la constitució sense comptar amb la ciutadania. Segons Morera, “el pacte PP-PSOE de la reforma posa en greu perill la salut democràtica perquè no comptar amb els ciutadans és un atemptat perquè està en joc la democràcia i, també, està en joc l’autonomia financera del poble valencià”.

Per al portaveu de Compromís, “la democràcia està segrestada pels mercats i ja que tenen tantes ganes d’arribar a pactes d’estat, el que haurien de fer PP i PSOE és garantir drets constitucionals bàsics com el de l’accés a l’habitatge o al treball, cosa que no fan i per això 15.000 persones han perdut la seua llar al País Valencià o tenim més de mig milió de persones sense treball”, segons ha recordat Morera.

El parlamentari valencianista també ha criticat en la roda de premsa este matí el pacte PP-PSOE en l’’àmbit valencià per a intervenir en RTVV. Segons Morera, “la proposta que fa Alarte no és per a millorar un servei públic, és per a repartir-se prebendes amb el PP, un PP que té un servei públic segrestat des de fa 15 anys i amb el qual no podem parlar de cap pacte si no apliquen la llei de creació de RTVV o si no ens donen la documentació que hem sol·licitat i que ens han negat dos vegades consecutives”.

Preguntat pels periodistes sobre l’opinió del grup al voltant de les pujades d’impostos a les rendes més altes, Morera ha parlat del sistema impositiu actual que és “insuficient” i ha assegurat que caldria implantar un sistema “semblant al de Suècia, amb el qual hui en dia tindríem 200.000 milions d’euros més en les arques de l’estat”. També, Morera ha dit que tant PP com PSOE “han afavorit a les rendes més altes i han atacat a la classe mitjana, la qual pràcticament ha desaparegut”. A més a més, “el PP valencià puja i molt els impostos d’una forma indirecta, com per exemple les taxes universitàries, que són altíssimes enguany”.