Bota al contingut principal

El conseller de Compromís en RTVV, Rafael Xambó, ha acudit a este matí a la seu del consell d’administració de l’ens acompanyat per un notari i un oficial per a reclamar l’informe de viabilitat de la radiotelevisió pública valenciana. La direcció té 48 hores per a respondre al requeriment notarial.

Mentre en el carrer protestaven els treballadors i treballadores de RTVV, el consell d’administració de la radiotelevisió pública valenciana ha començat amb sorpreses per als dirigents que oculten i neguen informació als consellers de l’ens. El representant de Compromís en este òrgan de direcció, Rafael Xambó, ha acudit a la reunió acompanyat per un notari i un oficial per a requerir l’informe de viabilitat de Pricewaterhouse Coopers que ja li han negat dos vegades en el mes d’agost.

La direcció de RTVV té 48 hores per a respondre el requeriment que ha fet Xambó i si persisteixen amb la negativa de lliurar-li la documentació al conseller de Compromís, des de la coalició no descarten emprendre la via dels tribunals, “una via que comença a ser habitual i molt freqüentada pels alts càrrecs de l’ens”, segons ha recordat Xambó.

De fet, el conseller de Compromís ha aprofitat la seua intervenció en el consell d’administració per a recordar la falta de transparència, la violació dels drets bàsics dels consellers per part de la direcció de l’ens. En la votació del nou director general, Xambó s’ha oposat al nomenament de López Jaraba i dijous que ve, el consell es tornarà a reunir per a fer la segona volta d’esta elecció.

Segons ha recordat Xambó, “el PP ha aprés dels errors del passat i seguiran els conductes legals, no han nomenat al director general a la primera sense tenir tot el quòrum necessari, no obstant açò, nosaltres tornarem a votar en contra dijous que ve perquè Jaraba és el garant del balafiament i de la manipulació informativa més deplorable i absoluta de la televisió pública valenciana”.

Al mateix temps que passava tot açò en els despatxos del consell d’administració, en el portal de l’edifici situat en la gran via Marquès del Túria es trobaven els treballadors i treballadores de RTVV concentrats, convocats pels sindicats. En esta concentració estava el portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera i la regidora de Compromís per València, Consol Castillo.

Morera ha tornat a mostrar la seua més absoluta solidaritat amb els treballadors i ha insistit que els únics que sobren en RTVV, “són tots els col·locats a dit que ha anat incorporant any rere any el PP i que només serveixen per a cobrar a final de mes”. Des de Compromís han reafirmat la seua defensa d’una radiotelevisió pública, en valencià, respectuosa i de qualitat.