Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha informat a la Delegació del Govern sobre la vulneració de drets fonamentals al municipi de la Nucia (la Marina Baixa), on des de l’alcaldia no s’atenen les peticions que realitza el portaveu local de la coalició, Josep Pastor, per a que el consistori cedisca locals municipals per a la celebració d’actes públics i debats.

La primera negativa del consistori, governat pel PP, ha estat la celebració d’un debat sobre el tancament de RTVV. Eixe acte estava programat per al dia de hui, i el col·lectiu de Compromís de la Nucia havia concretat la participació de treballadors de l’ens i d’actors de la sèrie l’Alqueria Blanca. En el seu escrit, de 20 de gener, el portaveu de Compromís a eixa localitat de la Marina Baixa sol·licitava un local de tres possibles: el Teatre del Sindicat, la Sala Ponent de l’Auditori i l’Aula Magna de la Seu Universitària.

En no obtindre una resposta per part de l’ajuntament, Pastor tornà a reiterar la petició el dia 18 de febrer, sense resposta encara. Eixe mateix dia, el portaveu de Compromís també reiterà altra petició del 21 de gener, demanant els mateixos locals per a la presentació del llibre Tierra de saqueo, que Compromís per la Nucia volia celebrar el dia 7 de març per la vesprada, amb la participació de l’autor del llibre, el periodista Sergi Castillo, i de la diputada per Alacant de la coalició, Mireia Mollà.

Atès el silenci del consistori per a cedir locals a Compromís, el portaveu de la coalició, Enric Morera, ha posat estos fets en coneixement de la Delegació del Govern perquè, segons Morera, “s’estan vulnerant drets fonamentals al municipi de la Nucia, on es neguen locals públics per a la celebració d’actes públics. Des de l’ajuntament, en la nostra opinió, s’estan vulnerant drets constitucionals bàsics, per motius ideològics i polítics i actituds com eixes no ajuden per a res a la pluralitat democràtica ni a la convivència en la Nucia. Volem que delegació actue i que obligue a l’alcalde a rectificar de forma immediata”.

També, Morera ha volgut mostrar la seua solidaritat amb el col·lectiu de Compromís per la Nucia, al qual ha encoratjat “a continuar treballant per la transparència, per la democràcia, per la participació ciutadana i que problemes com estos no l’aturen, sinó que l’animen a denunciar actituds antidemocràtiques i que ataquen directament a les llibertats dels veïns i veïnes de la Nucia”.