Bota al contingut principal

Compromís lamenta que el Consell falle a l’hora d’atorgar habitatges de Lloguer social i sols atenga a una mínima part de les demandes a pesar de tindre habitatges en stock.

El Consell continua sense explicar el total de persones que s’han inscrit en el Programa Extraordinari de Lloguer d’Interés Social des de 2102, i sols es limita a explicar els que s’han apuntat baix el supòsit de situació de risc derivada d’un desnonament hipotecari, que és una mínima part de la gent que es pot inscriure en el programa (molta gent no ha gaudit mai de cap hipoteca i sol·licita habitatge social d’aquest programa)

Així, segons les dades aportades per la Conselleria d’infraestructures, encara així, sols en els casos de desnonats s’han inscrit fins a data 18 de febrer de 2014, 465 demandants, 123 en Alacant, 78 en Castelló i 264 a València.

En Alacant, d’aquestes 123 demandes sols s’ha atorgat vivendes a 26 persones (16 fons públic i 10 fons de Bankia), i 68 a persones no desnonades.

A Castelló, de 78 desnonats que han demanat vivenda, sols 27 han tingut vivendes adjudicades, i 15 més de supòsits que no contemplen el desnonament.

I a la demarcació provincial de València, dels 264 casos, sols 91 han obtingut resposta, i 105 de casos que res tenen a veure amb desnonaments. De les 391 habitatges que Bankia aportava al programa, sols se n’han atorgat 61.

Oltra ha demanat explicacions a la Conselleria del perquè en la seua resposta sols aporta les dades de les persones que es van inscriure en el Programa Extraordinari de Lloguer d’Interés Social, corresponents a les persones que havien marcat la casella referent a situació de risc derivada d’un desnonament hipotecari.

Quan la pregunta, volia saber dades no sols de les persones que estaven en aquest supòsit, sinó en tots els que havien demanat acollir-se en aquest programa, en tots els supòsits (Persones amb dificultat d’accés a l’habitatge, joves menors de 35 anys, o majors de 65 anys, dones víctimes de la violència de gènere, Persones objecte de mesures de reallotjament, famílies monoparentals amb càrregues familiars no compartides, persones depenets o amb discapacitat, o famílies que les tinguen al seu càrrec. dones embarassades, persones amb ascendents majors de 65 anys a càrrec de la unitat familiar empadronats amb la persona sol·licitant i inclosos en la declaració del IRPF… o altres casos).

Per això ha tornat a preguntar:

– Quantes persones (independent de si estaven o no en situació de risc derivada d’un desnonament hipotecari) s’han inscrit en el “programa extraordinari de lloguer social” de l’extint IVVSA fins avui, en total?

– Quantes de les sol·licituds formulades han estat ateses(independent de si estaven o no en situació de risc derivada d’un desnonament hipotecari)?

– Quant s’ha tardat en resoldre cada petició (independent de si estaven o no en situació de risc derivada d’un desnonament hipotecari)?

– Com s’ha comunicat a cada cas l’acceptació o no de la seua petició (independent de si estaven o no en situació de risc derivada d’un desnonament hipotecari)?

– Quina solució s’ha donat a les persones que no han pogut acollir-se al “programa extraordinari de lloguer social” (independent de si estaven o no en situació de risc derivada d’un desnonament hipotecari)?