Bota al contingut principal

El diputat de Compromís diu que “des de l’any 2008, quan es van eliminar aquestes tarifes, el preu de l’electricitat per als pous els ha augmentat als llauradors un 475%”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha explicat que “hem presentat a les Corts una proposició no de llei per a instar el ministeri d’Indústria a realitzar totes les gestions oportunes per tal de regular tarifes especials per als regants i reduir-los l’IVA, reconeixent així les peculiaritats del sector agrari i aconseguint que les tarifes s’adapten al consum real i a la potència real utilitzada”.

Segons ha explicat Pañella, “els llauradors duen temps pressionant per a aconseguir uns contractes específics de tarifa elèctrica per als regants, amb la reclamació que el sector agrari compte amb una quota de potència diferent per a atendre les seues necessitats de consum. I és que els agricultors han vist com la seua despesa en energia s’ha incrementat un 475% des de juny de 2008, quan van desaparèixer les tarifes especials per a reg. I aquesta situació és, senzillament insuportable i inassumible, si volem que la producció agrària valenciana continue sent competitiva”.

El diputat de Compromís ha dit que “cal que el ministeri de Industria aborde aquesta qüestió i que es plantegen solucions a les tarifes per a reg”. Per això ha defensat “que es tornen a engegar unes tarifes especials, concordes a la situació i al consum reals”. A més, ha apuntat que “igual que existeix un IVA reduït per a altres sectors estratègics, cal que n’hi haja per a l’energia elèctrica per a reg, i no el 21% actual”.