Bota al contingut principal

A les 12 hores de hui ha acabat el termini per a la presentació d’avals per a ser candidat en les primàries de Compromís al Parlament Europeu. Finalment, cinc aspirants a cap de llista han obtingut els avals suficients, mentre que per a la resta de la candidatura han obtingut els avals 17 persones, entre elles tres que també són candidats a encapçalar la llista, els membres de la Comissió Electoral Nacional Àgueda Micó i Xavi Rius han fet públic hui en roda de premsa els noms dels candidats.

Jordi Sebastià (BLOC), Enric Bataller (Iniciativa del Poble Valencià), Julià Àlvaro (Els Verds-EE), Isabel Martín (Gent de Compromís) i Pedro Sánchez (Gent de Compromís) són els cinc candidats a cap de llista, dels quals Àlvaro, Martín i Sánchez també concorreran per la resta de la llista, juntament amb Reis Gallego, Antonio Vicente García, Maria Llum Monllor, Joana Pascual, Anna Perpinyà, Carles Pineda, Loles Ripoll, Vicente Torres, Vicent Xavier Vila, Mònica Àlvaro, Josep Miquel Aparicio, Pilar Calpena, Anna Climent i Albert Furió.

Les primàries seran obertes a tota la ciutadania i podran participar militants, simpatitzants i qualsevol persona major de 16 anys veïna del País Valencià que signe el manifest ideològic de Compromís.

Fins al moment, s’han registrat en el cens unes 500 persones el que sumat als militants i simpatitzants registrats de la coalició dóna un cens pel moment d’almenys 10.000 electors. El termini per a inscriure’s en el cens per a poder participar en les primàries finalitza el pròxim diumenge 9 de març i es pot realitzar a través de la web http://primaries.compromis.ws.

La votació es podrà realitzar per correu ordinari, electrònic (els dies 17,18 i 19 de març) i presencialment el 21 de març en diferents meses electorals disposades arreu del País.

Compromís ha organitzat una campanya amb cinc actes públics per donar a conèixer els candidats, que els permetran interactuar amb els electors debatre i resoldre els seus dubtes. Així, aquestos actes s’iniciaran el pròxim dijous dia 6 a les 19.00 hores al Complex de la Petxina de València amb la presentació oficia de totes les candidatures, per a continuar el dia 11 a Algemesí, el 13 a Gandia, el 14 a Castelló i dissabte 15 a Alacant.