Bota al contingut principal

El diputat de Compromís diu que “mesures com la que proposa el subdelegat del govern per reduir la sinistralitat són “la xocolata del lloro”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha considerat que “tot el que no siga alliberar de peatge l’AP-7 i concloure d’una vegada les obres de la CV-10 entre Benlloc i la Jana, seran mesures de cara a la galeria, però sense cap efectivitat pràctica”.

Pañella ha assenyalat que “una vegada més, les propostes que formula el govern de Madrid, en aquest cas per boca del seu subdelegat, no resoldran el nucli central del problema, que és l’enorme congestió d’una carretera pensada per a un trànsit de vehicles molt menor al que avui suporta. Estem parlant de la carretera més congestionada de tot l’estat, ja que uneix València amb Barcelona, amb tota la circulació de turismes i de camions que aquest fet comporta, sense tindre cap alternativa gratuïta que agilitze aquesta circulació”.

El diputat de Compromís ha assegurat que “fa anys que l’autopista AP-7 hauria d’estar lliure de peatge, perquè l’empresa que l’explota ha rendibilitzat de sobra la seua inversió, i hauria d’haver revertir al domini públic. I així hauria estat, si no fóra per les pròrrogues de la concessió que tant el PSOE com el PP es van inventar per a satisfer els seus amics de l’empresa concessionària. Segurament, els mateixos amics que els pressionen per a alentir al màxim les obres de la CV-10 entre Benlloc i la Jana, com van fer abans entre Sagunt i Almenara, per a evitar així el sorgiment d’una alternativa ràpida i gratuïta als seus peatges. Perquè no oblidem que aquesta autovia hauria d’haver estat construïda anys abans de la crisi, amb la qual cosa l’excusa econòmica que ara volen vendre’ns no té cap sentit”.