Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís per Orpesa, Josep Lluís Romero, ha titlat de “barbaritat” la decisió de l’equip de Govern de destinar 4 milions d’euros de diners públics a projectes o convenis amb Marina d’Or i ha instat al PP a “fer marxa enrere en esta decisió i estudiar una fórmula que puga beneficiar a totes les empreses del municipi, i no sols a una d’elles”.

Romero fa estes manifestacions després que el PP haja decidit unilateralment el repartiment dels 10,5 milions d’euros de romanent municipal de 2013, en els que destina 1 milió d’euros a la compra del Palau de Marina d’Or; 1,5 milions més al conveni turístic amb la dita empresa, i altres 1,5 milions per a bonificar la construcció de nous parcs temàtics de la dita empresa en sòl municipal.

“Els diners públics és de tots els ciutadans i, si es distribueixen ajudes, ha de fer-se amb criteris d’equitat, perquè es beneficien el màxim d’empreses possibles per a així poder crear ocupació i activitat econòmica entre totes”, diu Romero.

El portaveu de Compromís en el consistori ha instat al PP a consensuar amb totes les forces polítiques la distribució dels fons, ja que “hi ha algunes partides en què podríem arribar a un acord. En este sentit, Romero destaca la importància del Pla d’Ocupació Local, que està dotat d’un milió d’euros”. “Ens veurem obligats a reposar el crèdit per a este pla d’ocupació, perquè PP, GIO i PSOE van buidar esta partida per a destinar-la a l’edifici Bernat”. A pesar d’este contrasentit, el representant de Compromís, considera “imprescindible destinar el màxim possible de fons al pla d’ocupació, perquè generar llocs de treball és la nostra prioritat”.

D’altra banda, i a pesar de la negativa reiterada del PP a protegir la proposta de Compromís perquè l’Ajuntament reba els sectors d’Amplàries i Porto Cala per acabar així amb el seu estat de total abandó, Romero també recolza destinar fons a la millora d’estes zones. “Centenars de veïns d’esta zona han patit la desídia del consistori i és de justícia dotar fons per a millorar estes urbanitzacions”.

El portaveu de Compromís recorda que altres de les actuacions anunciades ara pel PP en este pla, com la construcció de l’Skate Park i la substitució de la gespa del camp de futbol municipal, són propostes plantejades per Compromís al ple però que “els edils del PP van rebutjar, únicament per argúcies polítiques”. Per això, Romero felicita al PP per “canviar d’opinió en estes qüestions i posar-se al costat de Compromís i de la ciutadania per a millorar les dotacions esportives locals. Val més tard que mai”.

Per tot això, davant de les coincidències de criteri en alguns punts plantejades per Compromís, Romero insta la PP a “fer un exercici de democràcia i obrir la destinació del romanent a les propostes de tots els grups, perquè les ajudes beneficien al màxim possible de ciutadans, i no sols a una empresa”.