Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha demanat hui al Consell que “garantisca que la Societat de Garantia Recíproca (SGR) compleix amb la seua funció d’avalar pimes i autònoms en esta nova etapa que comença en el mes d’abril i després d’un període de mala gestió que la va portar a declarar-se en fallida l’any 2012”.

Mollà ha indicat que “parlem d’un instrument que resulta fonamental per dinamitzar la nostra economia productiva i ajudar els emprenedors i, en este sentit, és bàsic assegurar que es guiarà pels objectius pels quals va ser creada”.

Per tant, la diputada ha assenyalat que “des de Compromís anem a registrar una bateria de preguntes parlamentàries per conèixer, entre altres qüestions, quins mecanismes ha posat en marxa el consell per garantir que la SGR portarà a terme el seu objectiu real”.

Alhora, Mireia Mollà ha indicat que “el que resulta sorprenent és que mentre la SGR ha rebut un aval de 200 milions per part de la Generalitat Valenciana, esta societat privada estiga accelerant les execucions de préstecs i avals a pimes, amb les consegüents conseqüències per a estes empreses”.

Mireia Mollà ha apuntat que “en les nostres preguntes parlamentàries també demanem al Consell que concrete els detalls de l’aval de la Generalitat a la SGR, doncs entenem que els ciutadans i ciutadanes estem en dret de conèixer els termes pels quals s’ha acordat este avals de 200 milions d’euros”.