Bota al contingut principal

Adverteix que “pot ser una maniobra per a dir que ara ho faran amb una tecnologia diferent, més segura, i veure així d’assolir el permís”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha mostrat “la nostra estranyesa davant de l’acceptació per part de l’empresa Escal de la relació entre els seues activitats en la plataforma Castor i l’origen dels sismes. Podria ser ser que estiguen acorralats i no hagen tingut més remei que admetre-ho, però també podria ser que estigueren tramant alguna maniobra”.

El diputat de Compromís ha incidit “en la possibilitat que estiguen preparant un argumentari, assegurant que ara ja han comprés l’error, que utilitzaran un sistema nou, diferent de l’anterior, i que aquest sí que oferirà garanties que no es produiran els terratrèmols. Si sabien com fer-ho millor, per què no ho van fer quan tocava? Ara ja és tard, creiem que amb això només pretendrien aconseguir el permís de reobertura per part del ministeri… i després, que siga el que Déu vulga. No seria la primera vegada que una empresa com aquesta, amb una forta càrrega especulativa, es llança a una aposta tan arriscada”.

Davant d’aquesta situació, Pañella ha reiterat que “des de Compromís no acceptarem cap suposada modificació dels mètodes emprats com una manera de “vendre’ns” la continuïtat de les instal·lacions del Castor. Després del que ha passat, i després de les falsedats que ara hem comprovat que van vendre en el seu dia, el Castor no té més alternativa que el tancament i el desmantellament, caiga qui caiga i coste el que coste. Qualsevol intent d’anteposar els interessos econòmics d’una empresa a la salut i la seguretat de la ciutadania, trobarà el nostre més complet rebuig, ara i en el futur”.