Bota al contingut principal

Mireia Mollà: “La supervivència dels aiguamolls depenen de la inclusió al catàleg de zones humides per tindre una planificació hidrològica adequada”.

La diputada Mireia Mollà ha tornat a demanar que la zona humida coneguda com a Quadro de Santiago de Benicàssim s’incloga al catàleg de zones humides del País Valencià per tal de garantir la conservació en el plantejament urbanístic i la planificació hidrològica a més de la seua restauració i conservació, tal com va quedar clar en la redacció de la sentència que el Tribunal Suprem va emetre en 10 de Desembre de 2012.

“És un tema que afecta a més del Prat del Quadro a altres aiguamolls al llarg del País, ja que la no inclusió d’aquest crea un precedent perillós, al no quedar regulat cap ús ni per a la seua conservació, ni per la seua protecció, obrint la porta en un futur a actuacions urbanístiques no desitjables”, ha reflexionat la diputada ecosocialista.

Per a la Diputada de Compromís, “la sentència del Suprem va aclarir que una zona humida es considera no urbanitzable d’especial protecció, per això ens costa d’entendre com es neguen una i altra vegada a incloure’l dins del catàleg de zones humides del País Valencià, acabant amb la possibilitat de que aquest aiguamoll tinga un pla de gestió complet, una planificació hidrològica com toca o una protecció i restauració màxima”.

Mollà ha continuat afirmant que “apostem des del nostre grup per recuperar les zones humides al llarg del país, volem conèixer les raons per les quals hi ha diverses bombes abocant aigua dolça a la mar de manera continuada, en el Quadro de Santiago i demanem que es pose en valor tant aquest prat, com altres al llarg del país”.

Per a finalitzar, la diputada de Compromís confia que “Conselleria siga sensible a una demanda com aquesta, que només pretén una recuperació paisatgística d’un medi ambient prou maltractat per unes polítiques de desenvolupament urbanístic completament fora de lloc en el segle XXI”.