Bota al contingut principal

El diputat de Compromís diu que “ni amb la rebaixa que han fet de la llei de protecció de la Serra Espadà és admissible aquest atemptat al seu ecosistema”.

El diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, ha recordat que “ja fa temps que des de Compromís vam denunciar públicament els intents de l’alcalde del PP d’Higueras de dur endavant un projecte de camp de tir dins del terreny protegit de la Serra Espadà. I per això li vam presentar a la conselleria de Medi Ambient una pregunta parlamentària sobre el tema, que encara no ens ha respost”.

Pañella ha explicat que “en el seu dia, Medi Ambient va declarar que coincidia amb l’apreciació del Seprona que la seua construcció contravenia la llei de protecció d’aquest espai natural; però, més enllà de les paraules, no ha fet res efectiu per a aturar la seua construcció. I ara, amb tota la raó, des del Gecen han presentat una denúncia a Fiscalia pel possible delicte ecològic que s’hi estiga cometent. Per això volem que Medi Ambient ens responga, informant-nos de quines actuacions pràctiques ha dut a terme per a aturar aquest camp de tir, si és que n’ha dut a terme cap. I, cas contrari, que ens explique, si pot, les raons per les quals no ha actuat davant d’aquest atemptar ecològic, o si senzillament no ho ha fet perquè l’alcalde en qüestió és del PP, que ja seria cinisme.”

El diputat de Compromís s’ha preguntat si “no és suficientment greu que el Consell del PP haja retallat de la manera tan descarada com ho ha fet la protecció de la Serra Espadà, reduint el grau de preservació de moltes zones, com per a que ara, a més, tolere açò. Perquè som molt els que pensem que, ni amb aquesta reducció, els seria possible legalitzar un camp de tir com el que s’està construint a Higueras. És per això que volem conéixer quina és la posició del Consell, i què pensa fer per a aturar-ho. O això, o es farà corresponsable dels efectes judicials que puga tindre la denúncia presentada davant dels tribunals. I al PP només li faltaria, a hores d’ara, afegir nous imputats a la llarga filera dels que ja arrossega”.